DAKTYLOWY PUDDING JAGLANY

8
853

Kaszę jaglaną uwielbiam. jest bardzo zdrowa , a przyrządzona w odpowiedni sposób może stać się wykwintnym i przepysznym daniem. Ponieważ czas zwykle mnie goni, wyspecjalizowałam się w przygotowywaniu pełnowartościowych , błyskawicznych dań, które będą smakowały nie tylko mnie, ale również moim dzieciom. Ten pudding również taki jest. Przygotowany tylko z trzech składników, zachwyca smakiem. Może być pysznym deserem,ale również świetnie sprawdzi się jako lekkie, sycące i pyszne śniadanie. Jest bezglutenowy, bez dodatku cukru i krowiego mleka. Wielbiciele lekkich i zdrowych słodkości szykujcie zatem: kaszę jaglaną+ suszone daktyle +mleko (u mnie kokosowe, ale może być inne ulubione roślinne lub bez laktozy)

POTRZEBUJEMY (na 2 porcje)

  • szklankę ugotowanej kaszy jaglanej
  • około 10 suszonych daktyli
  • około 1/2 kubka mleka

Daktyle drobno kroimy i dodajemy do ciepłej, ugotowanej kaszy. Dodajemy również część mleka. Blendujemy  do momentu ,aż masa zacznie przypominać budyń. Jeśli potrzeba dolewamy mleko. Całość lekko doprawiamy cynamonem. Podajemy w miseczce lub słoiczku, dekorując wiórkami, orzechami, miodem itp. SMACZNEGO:)

dsc_0536

  • Nie bardzo przepadam za daktylami, ale pewnie można uzyc czegoś innego zamiast nich 🙂

    • Alicjares

      Jak zawsze w jaglance 🙂 Eksperymenty to podstawa 🙂

  • Połączenie brzmi pysznie! Kaszę jaglaną używam bardzo często zarówno do śniadań jak i obiadów, więc na pewno u mnie i Twoja zagości. 🙂

  • Wygląda pysznie! Kasza jaglana to niesamowity składnik, daje tyle możliwości!

  • Ach, a ja właśnie dzisiaj kupiłam daktyle! To biorę się do roboty 🙂

  • Lubię przepisy, które wykonuje się szybko, a są sycące i pożywne. Przepis koniecznie do wypróbowania zwłaszcza na szybkie poranki 😉

  • O mniam! Smaki bardzo w moim stylu – w sam raz na weekendowe śniadanie – sprobuje jutro 🙂

  • już drugi taki fajny przepis, i jaki prosty, muszę wypróbować